Ved at fortsætte acceptere du at vi anvender cookies for at optimere site.

Split- og deleleasing

Splitleasing er en løsning, hvor bilen har to leasingkontrakter. Det betyder at splitleasing er en leasingform, hvor udgifterne til en leasingbil deles mellem en arbejdsgiver og en ansat på basis af faktisk kørte kilometer erhvervsmæssigt og privat.
Udgør privatkørslen fx kun 20 pct. af en måneds kørsel, så betaler den ansatte kun 20 pct. af den samlede ydelse. De resterende 80 pct. faktureres til arbejdsgiveren.
Ideen bag denne kontraktmodel er at den ansatte ikke bliver beskattet af fri bil, da den ansatte betaler de faktisk omkostninger for alt privatkørslen. Det samtidig en fordel for arbejdsgiveren, da den ansatte betale sin andel af udgifterne.

Udgifter til finansiering, brændstof, vedligehold, service, ejerafgifter og forsikring, fordeles i forhold til de faktisk kørte kilometer - fx. 80/20% fordelt på erhverv/privat. Alle biler på splitleasing skal føre elektronisk kørebog, det er et krav fra SKAT.

Leasingselskabet står for alt administration af de faktiske udgifter og sørger for den reelle fordeling ift. den faktisk kørsel erhverv kontra privat.
Dette betyder blandt andet at hvis bilen går i stykker, skal du som ansat kun betale din andel af beløbet som er svarende til de 20 % i ovenstående eksempel.

Du kan læse mere om finasiel leasing og de typiske spørgsmål her.

image